logo1.jpg (21171 bytes)
logo3.jpg (8852 bytes)

naslag.jpg (3841 bytes)

Mini auto encyclopedie (C) Marcel Snijders


V

Vaillante
Merknaam van de auto's die door het (fiktieve) familiebedrijf van de bekende stripheld Michel Vaillant worden geproduceerd. Opmerkelijk is het om te zien hoe Jean Graton, de 'vader' van deze stripheld, bij de auto's van dit merk door de jaren heen de lijnen volgt van werkelijke modellen.

VandenPlas
De naam van een beroemd carrosseriebedrijf dat in de jaren vijftig door BMC werd overgenomen en daarna door deze nieuwe eigenaar werd gebruikt als merknaam voor de zeer luxe types uit hun modellenreeks. Deze merk- naam is na 1980 niet meer gebruikt.

Vauxhall
Als bouwer van scheepsmotoren had Vauxhall al enige ervaring opgedaan met verbrandingsmotoren en was de stap naar de produktie van auto's dus niet meer zo groot. General Motors dat eerder vergeefs had getracht Austin in te palmen, nam Vauxhall in 1925 over. De huidige modellen van Vauxhall zijn identiek aan die van Opel.

Vector
De extreme sportauto's die deze merknaam dragen, zijn het geesteskind van de voormalige gevechtsvlieger Jerry Wiegert. Hij beschreef de auto zelf als een 'F-15 fighter for the street'. Om dat te benadrukken stond de Vector in de folder afgebeeld naast een F-15 straaljager. Zoals wel met meer van dergelijke merken gebeurt, leek ook Vector in de geschie- denisboeken te moeten worden opgenomen. Totdat het Indonesische bedrijf MegaTech (waartoe ook Lamborghini behoort) Vector een nieuwe kans gaf. De Chevrolet V8 Twinturbo motor van 625pk is echter wel vervangen door de motor van de Lamborghini Diablo, een V12 van 5.7 liter.

Venturi
De geschiedenis van dit Franse merk van sportauto's begon in oktober 1984 toen technicus Poiraud en stilist Godfroy op de Salon van Parijs hun model Ventury lieten zien. Het eerste exemplaar, inmiddels omge- doopt in Venturi, rolde in 1987 uit de fabriek van MVS (Manufacture de Voitures de Sport) in Cholet. Aanvankelijk gebruikte men MVS als merk- naam en Venturi als modelnaam, later werd Venturi de merknaam.

Volvo
De beide kollega's Assar Gabrielson en Gustav Larson, werkzaam bij de kogellagerfabriek SKF, hadden het idee opgevat auto's te gaan bouwen die waren aangepast aan de Zweedse omstandigheden. SKF hielp met de financiering. Als merknaam werd voor Volvo (Latijns voor 'ik rol') gekozen. De DAF personenauto-divisie ging in handen van Volvo over en in 1986 rolde uit de Nederlandse fabrieken de eerste Volvo met voor- wielaandrijving van de band: de door Nederlanders ontworpen en gebouwde Volvo 480ES, een 'future classic'.

VW
Waarschijnlijk de meest bekende afkorting, die van VolksWagen. Na de Tweede Wereldoorlog werd de produktie van de door Ferdinand Porsche ontworpen 'Kever' weer snel opgestart. Het gigantische verkoopsukses van deze in Wolfsburg gebouwde auto gaf VW de financiele middelen voor de enorme groei. In 1965 absorbeerde Volkswagen Auto Union en in 1969 NSU. Een erfenis van NSU was het ontwerp voor de K70, de eerste VW met watergekoelde motor en voorwielaandrijving die in 1972 uitkwam. Thans maken ook Seat en Skoda onderdeel van het VW-concern uit.